1. Які документи потрібні для оформлення в пансіонат?

Копія паспорта постояльця
Копія паспорта родича/представника/опікуна
Письмова заява літньої людини або її опікуна за стандартною формою
Довідка з медичного закладу про відсутність інфекційних захворювань, можно зробити у нас
Флюорографія, зроблена не пізніше 12 місяців перед оформленням, можно зробити у нас

2. Що з особистих речей потрібно взяти з собою?

Кілька змін спідньої білизни і шкарпеток, зокрема теплих, вовняних або махрових;
Комфортний одяг для приміщення;
Піжама або нічна сорочка для сну;
Халат;
Зручне домашнє взуття з нековзною підошвою;
У холодну пору року — теплий верхній одяг і головний убір для прогулянок територією в супроводі доглядальниці;
Вихідне вбрання для заходів і свят.
Гігієнічні приналежності варто брати ті, до яких звикла літня людина:
Лосьйони;
Креми;
Гелі;
Зубна паста і щітка, рідина для догляду за вставною щелепою;
Мило.
Якщо для догляду потрібні памперси, вологі серветки, пінки та спреї для обробки від попрілостей, то їх можна привезти із запасом на час між відвідинами або укласти договір на надання гігієнічних засобів пансіонатом. У цьому разі вартість витратних матеріалів буде включено в добову вартість проживання в пансіонаті.
Для літніх людей, хворих на діабет, обов’язково потрібні з собою глюкометр і тест-смужки.Якщо літній людині прописано медикаментозне лікування, то в пансіонат на час перебування потрібно взяти набір ліків і докладну схему прийому для медсестер і доглядальниць у письмовому вигляді.

3 Чи оформляють у пансіонати літніх людей, які страждають на психічні розлади?

Пансіонат для людей похилого віку «Промінь Сонця» приймає літніх людей із сенільною деменцією, хворобою Альцгеймера, депресією та іншими неагресивними формами психічних розладів. У штаті  закладу є соціальний психолог або логопед, які допомагають стабілізувати емоційне тло, подолати зневіру і ввести психічне захворювання в стан тривалої ремісії. Заняття рукоділлям, ліпленням, виконання вправ на пам’ять і мислення сприяють збереженню та частковому відновленню когнітивних здібностей.

Людей похилого віку з  формою шизофренії та іншими  станами також можно розмістити в пансіонаті для людей похилого віку «Промінь Сонця» (якщо в наявності є прописане лікування яке дозволяє стабілізувати стан хворого) , де вони перебувають під контролем психіатра, який їх лікує.

4. У чому перевага приватного пансіонату «Промінь сонця» перед державними?

Приватні пансіонати пропонують медсестрам і доглядальницям гідну оплату праці та гарантоване підвищення кваліфікації. На роботу приймають тільки медперсонал із досвідом роботи в галузі геріатрії, для якого допомога літнім — це не тільки обов’язок, а й благородна місія. Тому в приватних пансіонатах зазвичай панує атмосфера дружелюбності та щирої турботи, спеціально створюється домашня комфортна обстановка. Проживання в заміському котеджі зі свіжим ремонтом і маломісцевими кімнатами, повністю оснащеними для зручного проживання та переміщення інвалідів пандусами і спецобладнанням для гігієнічних процедур також створюють додатковий комфорт.

Харчування в приватних пансіонатах відрізняється від харчування в держустановах: гарячі страви з власної кухні подають гарячими, до меню додано делікатеси, їжу готують по-домашньому, вона зовсім не схожа на лікарняну, незважаючи на суворе дотримання вимог СанПіН.

5. Від яких чинників залежить вартість проживання в приватному пансіонату «Промінь Сонця»?

Фізичного стану постояльця: для самостійних літніх людей, здатних вживати їжу і проводити гігієнічні процедури, вартість  нижча, ніж для лежачих хворих, потреби в індивідуальній доглядальниці;
Тривалості проживання: при укладанні договору на тривалий термін ми зазвичай надаємо знижки;
Умов розміщення: проживання в одномісних номерах коштує дорожче, ніж у 2-3-4-5-місних.

Додаткові послуги: послуги реабілітолога, масажиста, спеціалізованих лікарів (послуги лікарів широкого профілю входять в оплату пансіонату «Промінь Сонця») оплачуються згідно тарифів спеціалістів

6. Які умови проживання для інвалідів-візочників?

У пансіонаті для людей похилого віку «Промінь Сонця» є необхідне оснащення для роботи з інвалідами-візочниками. На території пансіонатів створено безбар’єрне середовище з розширеними дверними прорізами, неслизьким підлоговим покриттям, додатковими поручнями в коридорах і санвузлах, пристосуваннями для комфортної гігієни.

Номери обладнані кнопками сигналізації для виклику доглядальниці в будь-який час доби.

7. Як часто можна відвідувати родича?

Спілкування з родичами дуже важливе для літніх людей, тому наші працівники всіляко його заохочують, регулярно організовуючи сімейні святкові заходи. Єдине обмеження візитів до рідних — режим дня. Бажано не турбувати літніх людей пізно або в тиху годину. Родичі постояльців можуть відвідувати улюблених бабусь і дідусів у будь-який час, повідомивши адміністрацію установи.

Також можна забрати близьку людину на вихідні додому, або на кілька годин, щоб зводити в кафе або на прогулянку.

8. Як доставити до закладу лежачого хворого?

Існує два способи організувати безпечне і комфортне перевезення лежачої літньої людини в пансіонат для людей похилого віку «Промінь Сонця»

Замовити платне санітарне перевезення зі стаціонару або квартири в пансіонат
Скористатися послугами пансіонату «Промінь Сонця» з перевезення: у нас є власні обладнані автомобілі та необхідний персонал.
Вартість перевезення залежить від ваги літньої людини, фізичного стану, наявності в будинку вантажного і пасажирського ліфта та географічної відстані до пансіонату.

9. Який мінімальний і максимальний терміни розміщення в пансіонаті «Промінь Сонця»?

Якщо не брати до уваги  денне перебування, звідки ввечері постояльців забирають додому, то мінімальний термін розміщення становить 1 добу. Максимальний термін не обмежений, допускається розміщення в спеціалізований пансіонат на постійній основі.

Поселити родича в пансіонат — не означає його позбутися. Це правильне, зважене рішення дорослої людини, яке дасть змогу поліпшити якість життя літнього члена її сім’ї.

Отримати консультацію з питань  запису до закладу пансіонату для  літніх  людей  «Промінь Сонця»  можна  цілодобово  за телефоном гарячої лінії Координаційного центру  в місті Житомир:  (093) 855-73-93. Звернення також приймаються електронною поштою:  ProminSonca94.gmail.com

з повагою, персонал пансіонату для літніх людей «Промінь Сонця».

Назад к новинам