Догляд за літніми людьми із застійною пневмонією в пансіонаті для людей похилого віку «Промінь Сонця»

Застійна пневмонія — запальний процес, що супроводжується скупченням у легенях великої кількості мокротиння, яке літня людина не в змозі відкашляти.

Небезпека пневмонії в тому, що на початкових стадіях хвороба протікає без явних ознак і її можна прийняти за застуду.

Симптоми захворювання:

сухий кашель, що не піддається стандартному медикаментозному лікуванню;
біль і тяжкість у ділянці грудної клітки;
виділення мокротиння жовтого кольору — можлива присутність прожилок крові;
напади кашлю в нічний час доби;
задишка;
підвищене потовиділення;
хрипке дихання;
слабкість, підвищення температури тіла.
На рентгені в літніх людей із пневмонією чітко простежуються темні плями, що свідчать про наявність у легенях мокротиння.

Чому літні люди сприйнятливі до застійної пневмонії
З віком у легеневих тканинах у людей починають відбуватися зміни, діафрагма скорочується слабо, що призводить до порушення дихання. Також до застійної пневмонії схильні лежачі хворі, у яких порушується кровообіг. Бронхи не можуть повноцінно очищатися і в них накопичується слиз, який стає сприятливим середовищем для хвороботворних мікроорганізмів.

У літніх людей ослаблений імунітет, тому організму складно боротися з інфекцією, що тільки погіршує стан хворого.

Лікування застійної пневмонії
Для ефективного лікування потрібна антибактеріальна терапія. Після усунення запального процесу лікування триває муколітичними та відхаркувальними препаратами. До повного одужання додатково потрібно проводити інгаляції, приймати вітамінні комплекси. Щоб полегшити самопочуття, рекомендується регулярно виконувати дихальну гімнастику, спрямовану на тренування глибокого дихання.

Швидкість одужання залежить від загального стану та занедбаності захворювання. Щоб прискорити процес оздоровлення літній людині потрібно повноцінно харчуватися і більше відпочивати. Важливо стежити за температурою в приміщенні, регулярно виконувати вологе прибирання.

Літнім людям із застійною пневмонією потрібен не тільки догляд, а й всебічна підтримка. У тих, хто довго хворіє і перебуває в лежачому стані, можуть з’явитися афективні розлади і депресії. Тому важливо поводитися з літньою людиною якомога делікатніше і ввічливіше.

Вибір приватного пансіонату для літніх людей із застійною пневмонією
Лікування застійної пневмонії — складний і тривалий процес, що вимагає постійної уваги та кваліфікованої допомоги. Потрібно стежити за тим, щоб літня людина регулярно виконувала всі рекомендації лікаря і не пропустити погіршення її самопочуття.

Рідні літніх людей, які не можуть забезпечити повноцінне спостереження за хворим, часто звертаються до спеціалізованих установ, де їхні близькі будуть оточені увагою і турботою. Це серйозний крок для кожної сім’ї, тому важливо уважно підійти до питання пошуку установи та фахівців, яким ви довірите здоров’я і життя своїх близьких.

На що потрібно звертати увагу під час вибору пансіонату для літніх людей:

Спеціалізація — варто обирати не звичайний будинок для людей похилого віку, а заклад, у якому створено всі умови для лікування та реабілітації хворих із застійною пневмонією.
Перелік послуг — під час лікування застійної пневмонії важливо не тільки своєчасно приймати ліки, а й робити масажі, гімнастику, фізіотерапевтичні процедури, які мають загальнозміцнювальну дію на весь організм.
Кількість постояльців у кімнаті — якщо літня людина не хоче проводити багато часу в товаристві інших людей, варто вибирати пансіонат з одномісними кімнатами.
Харчування — може бути як 3-4-х разовим, так і 6-ти разовим.
Прогулянкова зона — важливий момент для активних літніх людей, які люблять багато часу проводити на свіжому повітрі.
Для запобігання поширенню застійної пневмонії в приватних пансіонатах особливу увагу приділяють профілактиці. У приміщеннях, де перебувають хворі, регулярно проводять дезінфекцію та прибирання. За появи перших ознак захворювання літніх людей направляють на медичний огляд.

Ми здатні забезпечити виконання всіх цих умов, в домі престарілих «Промінь сонця» ми реабілітуємо пациентів з різними хронічними а іноді й гострими станами.  Наші фахівці працюють з метою забезпечення найвищої якості медичної та соціальної допомоги та підтримки для кращого розуміння та прийняття пацієнтами та їх родинами складних рішень щодо догляду та лікування. Постояльці забезпечені свіжим харчуванням і комфортними умовами проживання. Привітні доглядальниці завжди прийдуть на допомогу. Для лежачих хворих можливий індивідуальний догляд.

Поселити родича в пансіонат — не означає його позбутися. Це правильне, зважене рішення дорослої людини, яке дасть змогу поліпшити якість життя літнього члена її сім’ї.

Отримати консультацію з питань  запису до закладу пансіонату для  літніх  людей  «Промінь Сонця»  можна  цілодобово  за телефоном гарячої лінії Координаційного центру  в місті Житомир:  (093) 855-73-93. Звернення також приймаються електронною поштою:  ProminSonca94.gmail.com

з повагою, персонал пансіонату для літніх людей «Промінь Сонця».

Назад к новинам